Spalare chimica

Spalare chimica centrala termica si instalatie incalzire

Centralele termice ce sunt alimentate cu apa din puturi forate sunt predispuse la colmatarea cu calcar.

Manifestarile frecvente ale colmatarii centralelor termice sunt:

  • zgomot de fierbere in timpul functionarii
  • crestere rapida a temperaturii agentului termic din centrala termica
  • oprire nefireasca a centralei la scurt timp dupa pornire

Prin operatiunea de Spalare chimica a centralei termice se elimina depunerile de saruri de calciu si magneziu de pe schimbatoarele de caldura ale centralei si de pe restul componentelor prin care circula agentul termic.

Se recomanda efectuarea unei revizii anuale a centralei termice in care tehnicienii de service sa indice necesitatea curatarii chimice a centralei.

Depunerile de calcar in centrala termica duc la cresterea exponentiala a consumului de gaz, datorita diminuarii transferului de caldura in schimbatoare. Spalarea chimica a unei centrale termice trebuie realizata de catre un firma de service specializata, care sa foloseasca solutiile de curatare potrivite tipului de schimbator pentru a nu produce daune aparatului.

Spalarea chimica se efectueaza cu o pompa speciala de curatare, cu posibilitatea de adaptare la caracteristicile fiecarei centrale termice, respectiv instalatii in parte.

pompa spalare chimica centrala termica instalatie
Pompa curatare chimica

Decolmatarea conductelor prin spalare chimica se aplica cu succes nu numai la centrala termica, ci si la intreaga instalatie de incalzire.

Distribuie...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneShare on TumblrShare on VKPrint this page

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *