Service instalatie solara

Service pentru Instalatii Solare

Kessel Service efectueaza servicii complete pentru instalatii solare:

 • verificarea proprietatilor (calitatii) Tyfocor-ului (glicolului)
 • completarea cu agent solar Tyfocor (glicol)
 • inlocuirea agentului solar Tyfocor (Glycol)
 • aerisirea instalatiei solare
 • spalarea instalatiei solare
 • remedierea oricaror probleme ale instalatiei solare aparute in exploatare.

Efectuand periodic aceste operatiuni de service si intretinere va asigurati ca panourile solare isi pastreaza randamentul initial.

Incarcare instalatii solare
Incarcare instalatie solara

Pompa pentru spalarea, umplerea cu Tyfocor.

Pompa pentru instalatii cu panouri solare spala, dezaeriseste si incarca instalatiile cu glicol. Posibilitatea de manevrare a pompei este oferita de cadrul transportor din otel cu maner telescopic, reglabil, echipat cu roti pneumatice, care sustine grupul de pompare, rezervorul de lichid, furtunul de operare si instalatia de filtrare integrate.

Rezervorul de acumulare al pompei mobile usureaza prepararea solutiei necesare pentru umplerea sistemului. Curatarea acestuia este facilitata de robinetii de izolare si de robinetul de golire, care permit decuplarea de la grupul de pompare.

Pompa curatare instalatie solara
Pompa umplere instalatie solara

Izolatia termica

Materialele termoizolante prevăzute in instalatia solara trebuie să reziste la temperaturile de regim aşteptate şi să fie permanent ferite de influenţa umezelii. Anumite materiale izolante cu pori deschişi care rezistă până la temperaturi foarte mari nu se pot proteja împotriva umezelii provenite din condensare. Unele materiale termoizolante cu celule închise concepute pentru temperaturi mari sunt la rândul lor suficient de rezistente la umezeală, dar sunt rezistente la o temperatură de solicitare de max. cca 170°C. În zona conductelor de racordare de la colector pot apărea însă temperaturi de până la 200°C (panou solar plan), iar la colectorii cu tuburi vidate temperaturi considerabil mai mari !

La temperaturi de peste 170°C, materialul izolant se acoperă cu o crustă. Zona în care se formează crusta se limitează totuşi la câţiva milimetri, direct pe tub. Această supraîncărcare intervine numai pentru scurt timp şi nu constituie un pericol pentru celelalte componente.

Termoizolaţia conductelor circuitului solar pozate în aer liber trebuie protejată contra daunelor prin înţepare şi contra muşcăturilor animalelor mici, ca şi împotriva radiaţiei ultraviolete. Manşonul de protecţie împotriva rozătoarelor (de ex. tablă) oferă de regulă şi o protecţie suficientă împotriva razelor UV.

Conducte circuit solar

De regulă conductele din cupru din circuitul solar sunt sudate cu alamă sau presate. Lipirile cu aliaj de lipit moale se pot slăbi, mai ales în preajma colectorului, din cauza temperaturilor maxime care apar. Cele mai indicate sunt garniturile metalice, racordurile cu inele de strângere sau legăturile modulare cu garnituri inelare duble.

Odata cu efectuarea operatiunilor de intretinere de catre Kessel Servicepentru instalatia solara, eventualele disfunctionalitati ale instalatiei, precum si vulnerabilitatile aparute in urma exploatarii vor fi remediate in masura posibilitatilor.

Summary
Provider Name
Kessel Service,
Bd. Ferdinand 120, bloc O11, parter,Bucuresti,Bucuresti-021395,
Telephone No.0212527920
Area
Service instalatii solare
Description
Kessel Service efectueaza servicii complete pentru instalatii solare:verificarea proprietatilor (calitatii) Tyfocor-ului (glicolului)completarea cu agent solar Tyfocor (glicol)inlocuirea agentului solar Tyfocor (Glycol)aerisirea instalatiei solarespalarea instalatiei solareremedierea oricaror probleme ale instalatiei solare aparute in exploatare.

Un comentariu la „Service instalatie solara”

 1. Buna ziua!
  Doresc sa schimb glycolul din instalatia cu tuburi vidate pt. apa calda. ( 5 l, daca nu gresesc).
  Locatia: pe linga Fundulea.
  Ma puteti ajuta? Care este pretul?

  Emilian Jinga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.