Spalare chimica

Spalare chimica centrala termica si instalatie incalzire

Centralele termice ce sunt alimentate cu apa din puturi forate sunt predispuse la colmatarea cu calcar.

Manifestarile frecvente ale colmatarii centralelor termice sunt:

  • zgomot de fierbere in timpul functionarii
  • crestere rapida a temperaturii agentului termic din centrala termica
  • oprire nefireasca a centralei la scurt timp dupa pornire

Prin curatarea centralei termice se elimina depunerile de piatra, malurile, magnetita, rugina si alte resturi acumulate in interiorul echipamentelor integrate in instalatiile termice, ce conduc la scaderea randamentului instalatiilor si cresterea consumului de combustibil. Curatarea poate fi efectuata prin conectare directa la racordurile centralei, insa pentru o eficienta crescuta a spalarii, este recomandata curatarea schimbatoarelor de caldura demontate de pe centrala termica.

Prin operatiunea de Spalare chimica a centralei termice se elimina depunerile de saruri de calciu si magneziu de pe schimbatoarele de caldura ale centralei si de pe restul componentelor prin care circula agentul termic.

Se recomanda efectuarea unei revizii anuale a centralei termice in care tehnicienii de service sa indice necesitatea curatarii chimice a centralei.

Depunerile de calcar in centrala termica duc la cresterea exponentiala a consumului de gaz, datorita diminuarii transferului de caldura in schimbatoare. Spalarea chimica a unei centrale termice trebuie realizata de catre un firma de service specializata, care sa foloseasca solutiile de curatare potrivite tipului de schimbator pentru a nu produce daune aparatului.

Spalarea chimica se efectueaza cu o pompa speciala de curatare, cu posibilitatea de adaptare la caracteristicile fiecarei centrale termice, respectiv instalatii in parte.

pompa spalare chimica centrala termica instalatie
Pompa curatare chimica

Decolmatarea conductelor prin spalare chimica se aplica cu succes nu numai la centrala termica, ci si la intreaga instalatie de incalzire.

Summary
Spalare chimica instalatie
Service Type
Spalare chimica instalatie
Provider Name
Kessel Service SRL,
Bd. Ferdinand 120, bloc O11,Bucuresti,Bucuresti-021395,
Telephone No.0212527920
Area
Bucuresti, Ilfov
Description
Spalare chimica centrala termica si instalatie incalzireCentralele termice ce sunt alimentate cu apa din puturi forate sunt predispuse la colmatarea cu calcar.Manifestarile frecvente ale colmatarii centralelor termice sunt:zgomot de fierbere in timpul functionariicrestere rapida a temperaturii agentului termic din centrala termicaoprire nefireasca a centralei la scurt timp dupa pornirePrin curatarea centralei termice se elimina depunerile de piatra, malurile, magnetita, rugina si alte resturi acumulate in interiorul echipamentelor integrate in instalatiile termice, ce conduc la scaderea randamentului instalatiilor si cresterea consumului de combustibil. Curatarea poate fi efectuata prin conectare directa la racordurile centralei, insa pentru o eficienta crescuta a spalarii, este recomandata curatarea schimbatoarelor de caldura demontate de pe centrala termica.

Un comentariu la „Spalare chimica”

  1. Buna seara,

    Rog oferta pentru curatare chimica 12 calorifere din aluminiu/Centrala Viessman 24 kw
    Zona Olteni/ilfov
    Tel 0728556221

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.