Centrale termice cu condensare

Diferenţa dintre o centrală termica tradiţională şi una cu condensare este ca gazele arse de la centralele clasice pierd vaporii de apă produşi de ardere, şi împreună cu ei şi căldura latentă produsă, către mediul ambiant.

Principala diferenţa dintre o centrală termica tradiţională şi una cu condensare este ca gazele arse de la centralele clasice pierd vaporii de apă produşi de ardere, şi împreună cu ei şi căldura latentă produsă, către atmosferă. Această căldură latentă reprezintă circa 11% din energia generată prin ardere. Centralele cu condensare recuperează o parte din această căldură înainte de evacuarea gazelor arse şi reintroduce energia obţinută astfel în circuitul de încălzire.

centrala clasica versus centrala cu condensare
centrala clasica in comparatie cu o centrala cu condensare

Tehnologia cu condensare este eficientă, deoarece o centrală în condensatie (Brennwertkessel in germana, Condensing boiler in engleza) recuperează o anumită cantitate de căldură din gazele arse, căldură ce ar fi normal pierdută către atmosferă, şi o foloseşte pentru încălzirea agentului termic (apa) din sistemul de încălzire. Aceasta are drept consecinta un consum mai mic comparativ cu o centrală clasica şi o eficienţă sporită.

Tehnologia condensarii aduce economii de circa 20% la facturile de gaz comparativ cu centralele clasice. Dar cu centralele în condensare clasa A in combinatie cu accesorii de termo-reglare complexe se pot obtine economii si mai mari !

Sistemele de încălzire sunt alcatuite din mai multe componente, care influențează eficiența instalației în ansamblu. Din acest motiv, etichetele energetice ale echipamentelor de incalzire sunt completate prin etichetele pentru sisteme combinate, care caracterizeaza eficienta energetica a întregului sistem. De exemplu, un sistem inteligent de home-management crește eficienta unei instalatii de incalzire.

Dacă toate componentele sunt perfect compatibile între ele, în majoritatea cazurilor eticheta de ansamblu va indica o eficiență energetică superioară fiecărei etichete de produs în parte. Doar eticheta pentru sisteme combinate va informa în mod real despre cât de eficientă este o instalație de încălzire.

Centralele în condensatie pot fi instalate în orice tip de locuinţă şi înlocuiesc centralele termice clasice fără probleme.

Centralele termice cu condensare sunt considerate un mod de încălzire eco-sustenabil deoarece garantează reduceri de până la 75% pentru emisiile de gaze nocive (CO2 şi NOx -oxizi de azot).

Tehnologia cu condensare, eficientă din punct de vedere energetic, combinată cu energia solară gratuită și ecologică, reprezintă soluția ideală pentru prepararea apei calde menajere și încălzire. Exploatarea energiei
solare asigură economii de până la 70% pentru necesarul anual de apă caldă menajeră și până la 30% pentru cel de încălzire ! Sistemele cu condensare combinate cu panouri solare sunt deosebit de simplu de controlat, existând o gamă variată de automatizări, care ajută utilizatorul să seteze și să controleze sistemul propriu într-un mod facil și rapid. Noua generație de automatizări permite controlul tuturor sistemelor ce utilizează tehnica
condensării combinată cu panouri solare.

Sumar
Centrale termice cu condensare
Article Name
Centrale termice cu condensare
Descriere
Tehnologia cu condensare este eficientă, deoarece o centrală în condensatie recuperează o anumită cantitate de căldură din gazele arse, căldură ce ar fi normal pierdută către atmosferă, şi o foloseşte pentru încălzirea agentului termic (apa) din sistemul de încălzire. Aceasta are drept consecinta un consum mai mic comparativ cu o centrală clasica şi o eficienţă sporită.
Autor
Publisher Name
Kessel Service SRL
Publisher Logo

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.