Montaj instalatie incalzire

exemplu montaj instalatie incalzire

Montaj instalatii termice

Kessel Service asigura, prin echipele de instalatori si inginerii sai, un pachet complet de servicii de montaj a unor instalatii de incalzire performante, apropiate de dorintele clientilor sai.

Pachetul de servicii de montaj cuprinde:

 • Ridicarea releveului casei (in vederea intocmirii calculelor termice), daca acesta nu exista in proiectul de arhitectura sau proiectul a fost modificat.
 • Calculul termic de alegere a puterii termice centralei termice, alegerea modelului de centrala (clasica / cu condensare / cu tiraj natural) si a corpurilor radiante (radiatoare, ventilo-convectoare, incalzire in pardoseala, etc.) in functie de solutia de incalzire aleasa de beneficiar.
 • Selectia centralei termice si a corpurilor de incalzire, a echipamentelor si materialelor (tevi, fittinguri, robineti, etc) cu care se va realiza executia instalatiei de incalzire.
 • Oferta tehnico-comerciala
 • Asigurarea pentru centrala termica a Punerii in Functiune (PIF), a autorizarii de functionare ISCIR (AF) si a Service-ului in perioada de garantie si post-garantie.
 • Asigurarea unei garantii de 12 luni pentru montaj si materiale (tevi, fitinguri, robineti , etc.) daca aceste materiale sunt procurate de Kessel Service (daca nu, garantia pentru materiale nu se aplica).
montaj centrala termica cu boiler
Montaj centrala cu boiler

Tipuri de instalatii termice

Tipurile de instalatii de incalzire executate in mod curent la constructii vechi sau noi sunt:

a) Instalatii de incalzire cu montaj aparent, la care traseele tevilor de la centrala termica la corpurile de incalzire sunt vizibile si ancorate cu bratari de peretii casei.

 • Montaj instalatie incalzire in sistem aparent se executa, de regula in cladiri existente unde se trece de la sistemul centralizat (ori temoficare ori centrala unica de imobil cu mai multe apartamente) si se monteaza centrala termica individuala de apartament. In aceasta situatie este dificil de montat o instalatie ingropata. Conductele se vor monta jos, la nivelul plintei, sau, daca din considerente tehnice nu se poate, cit mai sus la nivelul tavanului.
 • Se pot executa si la constructii noi in masura in care beneficiarul este de acord cu pozarea aparenta a tevilor, dar si cu avantajele ce le implica acest sistem.
 • Montajul aparent se recomanda sa se efectueze, din considerente estetice, cu teava de cupru. Executia aparenta se poate realiza si cu teava de plastic (polipropilena PP, pexal), dar instalatia nu va fi estetica, datorita coeficientilor mari de dilatare a tevilor de plastic.Teava de cupru, rigida, asigura respectarea paralelismului si perpendicularitatii cu elementele constructiei pe care le urmareste si poate fi vopsita ulterior (sau nu: cuprul are o culoare placuta).
 • Fiabilitatea instalatiei aparente in cupru este foarte ridicata, tevile si celalte componente ale instalatiei fiind la vedere, facand vizibila orice defectiune, fara daune la finisajul casei.
 • Reparatiile eventualelor defecte ale instalatiei se fac foarte rapid si cu costuri minime (fara spargeri in pereti / pardoseli).
 • Realizarea instalatiei se face rapid, in functie de vechimea casei (tencuiala slabita si bratarile de sustinere se monteaza cu dificultate), de grosimea peretilor si compozitia peretilor (la peretii grosi din caramida sau la peretii din beton armat gaurile de traversare pentru tevi sunt dificil de executat).
 • Traseele inevitabile de la nivelul tavanului (de ex. cind sunt de sarit mai multe usi) care sunt mai putin estetice se pot masca in scafe de gipscarton.
 • Intretinere ulterioara se face foarte facil.
montaj instalatie incalzire aparenta din cupru
Instalatie incalzire aparenta cupru

b) Instalatii de incalzire cu montaj ingropat la care traseele conductelor catre corpurile de incalzire sunt ingropate in sapa si/sau partial in pereti.

 • Se executa cu precadere la constructiile noi sau la cele vechi unde se fac restaurari esentiale (si se reconditioneaza pardoselile) si unde nu se doreste vizibilitatea conductelor, iar acestea pot fi ascunse in sapa, pereti, pardoseli.
 • La montajul ingropat se recomanda solutia de executie cu teava din polietilena reticulata (PE-X), cum este cea produsa de uponor, Rehau, etc. Se pot executa instalatii ingropate si cu alte tipuri de tevi (cupru moale preizolat, polipropilena reticulata izolata, PE-X-Al preizolat), dar aceste solutii sunt mai dezavantajoase.. Teava de cupru preizolat este scumpa, polipropilena PP presupune montajul cu imbinari ingropate (neindicat !), iar pexalul presupune interventii dificile si costisitoare in cazul unei avarii in sapa.
 • Circuitele de incalzire se pozeaza prin sapa de la fiecare nivel fara imbinari in sapa si cu teava introdusa intr-un tub de protectie.
 • Teava va ficontinua (fara imbinari) intre robinetii corpurilor de incalzire si casetele de distributie de pe fiecare etaj.
 • Teava folosita pentru incalzire este protejata contra difuziei oxigenului in agentul termic (fenomen care conduce la coroziunea partilor metalice ale instalatiei de incalzire).
 • Etanseitatea imbinarilor dintre teava si fitinguri se bazeaza pe caracteristica de „memorie de material” pe care o are polietilena reticulata de a reveni permanent la forma la care a fost turnata in fabrica.
 • Sistemul de conducte PE-X asigura un debit de tranzit majorat fata de alte sisteme similare, pentru acelasi diametru interior al tevii (pierderi de presiune mai mici la fitinguri).
 • Sistemul permite remedierea unor eventuale avarii cu interventii minime (sau chiar deloc) asupra pardoselii finite, datorita posibilitatii de extragere a conductei avariate din tubul de protectie (teava PE-X este foarte flexibila) si a introducerii unia noi.
 • Estetica sistemului ingropat de montaj instalatie incalzire este net superioara unei instalatii aparente.
montaj instalatie incalzire ingropata
Instalatie incalzire ingropata
Summary
Montaj instalatie incalzire
Service Type
Montaj instalatie incalzire
Provider Name
Kessel Service SRL,
Bd. Ferdinand 120, bloc O11, parter,Bucuresti,Bucuresti-021395,
Telephone No.0212527940
Area
Bucuresti, Ilfov
Description
Kessel Service asigura, prin echipele de instalatori si inginerii sai, un pachet complet de servicii de montaj a unor instalatii de incalzire performante, apropiate de dorintele clientilor sai.

4 comentarii la „Montaj instalatie incalzire”

 1. Se poate executa instalatia de incalzire cu radiatoare si teava de cupru izolata si ingropata in sapa , teava de cupru lipita cu aliaj de argint?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.